БЛОГ

Голографічна машина PORTL дозволить не турбуватися про фон під час вебінарів
23 Листопада 2020
Бізнесмен Девід Нуссбаум, засновник компанії PORTL Hologram, повідомив про залучення 3 млн.$ на розвиток свого проєкту.
Головна перевага PORTL у простоті експлуатації та адаптації для широкого загалу. Для старту потрібен лише білий фон і відеокамера, щоб записувати голограму і використовувати її для спілкування або трансляції.
Система інтерактивна, пристрій для показу голограми оснащений мікрофонами та власними відеокамерами, тому співрозмовники можуть вести повноцінний діалог. Таким чином створюється ефект справжнього голографічного зв’язку.
Це «карантинна» реакція на перехід більшості людей на віддалену роботу і підвищення попиту на відеозв’язок. Замість того, щоб турбуватися про свій зовнішній вигляд і фон можна буде посилати співрозмовникові голограму з будь-якими візуальними ефектами.
portl
Компанія Amazon запатентувала методику протидії неадекватним гравцям в онлайн-іграх
18 Листопада 2020
Компанія Amazon запатентувала методику протидії неадекватним гравцям в онлайн-іграх, поведінка яких вважається “токсичним”.
Дії та манера спілкування таких гравців зменшують комфорт від гри для всіх інших, але при цьому вони зазвичай не порушують встановлені правила. А тому і карати їх формально нема за що. Щоб розв’язувати цю проблему, в Amazon запропонували створити “віртуальні резервації”.
Вони вирішили виділити ігрове лобі, куди всі “порушники” будуть автоматично перенаправлятися без їх відома. Там вони зможуть грати за звичними їм правилами та стилем, але тепер тільки серед таких же людей.
Патент Amazon пропонує не встановлювати чітких меж, а аналізувати статистику і групувати гравців по схильності до токсичних дій. Наприклад, якщо з сотні геймерів кілька людей постійно лихословлять в ігровому чаті, чого не роблять інші, любителів лайки відправляють на сервер з такими ж “язикатими” гравцями.
gamer
Google розробив власну альтернативу Shazam
30 Жовтня 2020
Не пам’ятаєте слів пісні, але ось цей мотив “Тум-тум-ту-ду-ду-дум” сидить у голові?
Гарна новина для вас, тому що Google зробив свій Shazam – варто лише наспівати пісню в пошуку.
Згадайте, скільки разів у вашій голові грала мелодія, яку ви так хотіли знайти. На вас дивилися як на дивну людину, але тепер проблема вирішена!
Google за допомогою алгоритмів машинного навчання розпізнає мотив і пропонує кілька схожих музичних композицій. Користувач зможе вибрати відповідну пісню, вивчити інформацію про неї і її виконавця, подивитися кліпи, прослухати пісню в музичному плеєрі або знайти її текст.
Функція вже доступна в мобільному додатку Google на Android і iOS. Варто натиснути на значок мікрофона і вимовити команду «Що це за пісня?» або натиснути кнопку «Знайти пісню», після чого наспівувати мелодію протягом 10-15 секунд.
maxresdefault
Ring Always Home Cam – домашній дрон для відеоспостереження
22 Жовтня 2020
Нещодавно презентували Ring Always Home Cam – домашній дрон-камера для відеоспостереження.
Корпорація Amazon анонсувала випуск літаючої системи відеоспостереження під назвою Ring Always Home Cam. Домашній електронний охоронець здатний робити перевіркові обльоти за заздалегідь заданими в додатку маршрутами. Передбачається або автоматичний запуск дрона у зв’язку зі спрацюванням датчиків несанкціонованого проникнення в приміщення, або примусовий, за бажанням власника будинку.

 

Як заявляють в Ring, завдання Always Home Cam – замінити безліч набір камер спостереження. Якщо мова йде про великий будинок то таких камер часом дійсно потрібно встановити багато. В даному ж випадку виходить що досить лише одного. Ще Always Home Cam можна використовувати та в особистих цілях. Наприклад, перевірити, чи не забув хтось закрити вікно, вимкнути плиту або нагодувати кота.

Always-Home-Cam
СТАЛО ВІДОМО, КОМУ ПРОДАДУТЬ КИТАЙСЬКУ ЧАСТКУ TIKTOK
14 Вересня 2020

Компанія ByteDance відмовилася продавати американський сегмент TikTok корпорації Microsoft, вона обрала ІТ-компанію Oracle.

 

ByteDance має намір зробити заяву, в якій назве Oracle “надійним технологічним партнером” в США. Запланована угода не буде прямим продажем активів TikTok, скоріше, це буде якесь партнерство. Окремі інвестори ByteDance, зокрема американські інвесткомпанії Sequoia Capital і General Atlantic, одержать частки в спільному підприємстві, яке буде створено в рамках угоди.

 

Наступним кроком має стати схвалення угоди Білим домом і Комітетом з іноземних інвестицій США. 

 

Нагадаємо, що 7 серпня президент США Дональд Трамп підписав два укази, які забороняють громадянам США укладати угоди і здійснювати транзакції з китайськими компаніями ByteDance і Tencent. Ці компанії володіють TikTok і WeChat.

prodvizhenie-i-raskrutka-v-tiktok-s-nulya-696x365