fbpx
Basic Group

У МОБІЛЬНОМУ КЛІЄНТІ YOUTUBE З’ЯВИТЬСЯ ДОВГООЧІКУВАНА ФУНКЦІЯ

39
При вивченні нової версії мобільного клієнта YouTube з’ясувалася цікава деталь: інженери Google активно готуються до впровадження в додаток темної теми. Відповідні рядки були виявлені в вихідному коді APK-додатки YouTube версії 12.45. Оформлення в чорних відтінках зробить перегляд відео на YouTube більш комфортним для очей в темний час доби. Особливо це нововведення оцінять власники мобільних пристроїв з OLED-екранами.
 
Темна тема вже давно доступна користувачам настільної версії YouTube, а тепер вона готується до релізу і на мобільних пристроях. Більш за все це нововведення оцінять власники OLED-смартфонів, на яких зображення чорного кольору не вимагає споживання електроенергії, а значить економить заряд акумулятора.
 
Як видно на скріншотах, темна тема ще знаходиться в розробці. Частина тексту і деякі іконки абсолютно невидимі на чорному тлі, в тому числі назва відео. Деякі елементи, такі як перемикач автоматичного програвання, навпаки занадто яскраві або занадто темні в порівнянні з іншими елементами управління. Уже зараз перемикач на темну тему доступний в налаштуваннях для розробників, а в майбутньому з’явиться і в призначеній для користувача версії.