fbpx
Basic Group

УКРАЇНУ ЗАПОЛОНИЛИ «СІРІ» СМАРТ-ГОДИННИК

54

 
В Україні годинники-телефони і пристрої з GPS-трекерами привертають чималу увагу. Останні часто купують дітям і родичам, похилого віку. . Найбільшим попитом користуються бюджетні моделі за 1,5-1,7 тисячі грн.
 
Починаючи з кінця минулого року бурхливе зростання ринку зупинився через розгул «сірого» ринку. Ділки продають контрабандний товар в рази дешевше офіційних поставок.
 
За словами співзасновника компанії GoGpsMe Ukrainе Дмитра Мазура, практично весь 2017 рік цей ринок показував зростання – попит був в два, а то і в три рази вище минулих років. Але вже в грудні, напередодні новорічних свят, продавці не зафіксували очікуваного сплеску продажів.
 
«Справа в тому, що в Україні активно почали завозити товар за «сірими» схемами: їх просто упаковували в ящики і провозили з Китаю за $ 9-10 / кг. Завозять навіть годинник від Apple і Samsung. Контроль за ними жорсткіше, як і вартість провезення через кордон. Далекою від ідеалу є і якість – це може бути небезпечна підробка »- розповів Мазур.
 
За його словами, якщо ситуація не покращиться, багато офіційних продавців просто відмовлються від продажів і закриються, оскільки конкурувати в ціні зі «схемниками» просто неможливо.