fbpx
Basic Group

КОМПАНІЯ ROLLS-ROYCE СТВОРИТЬ БЕЗПІЛОТНИЙ ВІЙСЬКОВИЙ КОРАБЕЛЬ

27 (3)
Назва компанії Rolls-Royce найчастіше асоціюється у нас з нечувано дорогими автомобілями для мільярдерів. Знаменитий британський виробник авто, двигунів для суден і літаків і енергетичного обладнання, заснований в 1906 році, на сьогодні має капіталізацію в розмірі понад 10 мільярдів фунтів стерлінгів. Керівництво компанії нещодавно оприлюднило плани зі створення унікального безпілотного судна, обладнаного за останнім словом техніки.
 
60-метровий корабель зможе розганятися до максимальної швидкості в 25 вузлів (46 км / год), пропливати за раз до 3500 морських миль і виконувати важливі (в тому числі і військові) місії тривалістю до 100 днів, включаючи патрулювання, переслідування, стеження, пошук і так далі. Рухова установка включає в себе два генератора Rolls-Royce MTU 4000 і забезпечує судно 4 мегаватами електроенергії. Масив сонячних панелей здатний підживлювати акумулятори протягом довгого часу.
 
Судно обладнане величезною кількістю сучасних технологій, включаючи штучний інтелект, невелику армію безпілотних дронів, а також масив різноманітних сенсорів, необхідних для орієнтації корабля в просторі. Корабель самостійно зможе виявляти інші судна і, якщо цього вимагає бойове завдання, уникати зустрічей з ними. Спеціальне обладнання дозволить кораблю виявляти навіть затаєні на великій глибині підводні човни противника.