fbpx
Basic Group

БРИТАНЦІ СТВОРЮЮТЬ САМОВРЯДНУ МАШИНУ ДЛЯ ПРИБИРАННЯ ВУЛИЦЬ

53 (4)
«Дочка» британського виробника спортивних автомобілів Westfield Sportscars, що займається розробкою автономних технологій, оголосила про плани створити першу в Великобританії автономну електричну машину для прибирання території.
 
Щоб створити новий автомобіль, компанія, яка розробила технологію автономного управління для шатлів POD в аеропорту Хітроу, а також бере участь в дослідницькому проекті GATEway, що фінансується Лабораторією транспортних досліджень (Transport Research Laboratory, TRL), об’єднає зусилля з виробником машин для прибирання вулиць Johnston Sweepers і займається розробкою технологій машинного зору фірмою Fusion Processing.
 
Гендиректор Westfield Джуліан Тернер (Julian Turner) заявив, що спочатку метою проекту є розробка технологій, які можуть бути використані для виявлення і видалення сторонніх предметів і уламків зі злітно-посадкових смуг аеропортів і прилеглих до ангару майданчиків, але ця система також може бути використана для підвищення ефективності прибирання вулиць.
 
Новий робомобіль-прибиральник об’єднає в собі технології самоврядного шаттла Westfield POD з елементами збиральної системи компанії Johnston Sweepers.
 
Тернер сподівається, що прототип робомобіль-прибиральник буде готовий до початку 2018 року. Його випробування будуть проводитися протягом року в декількох місцях, в тому числі в Грінвічській лабораторії, а також аеропортах Хітроу і Бірмінгема.