Салат, який виростили на борту Міжнародної космічної станції, має стільки ж корисних елементів, як салат із Землі.
У 2014 році NASA доставило на МКС систему Veggie. Це пристрій зі штучним освітленням, який має систему поливу та вентиляцію для вирощування рослин. З 2014 до 2016 року за допомогою Veggie виростили три партії салату, а також квіту і гірчицю.
Частину дозрілого врожаю загортали у фольгу, заморожували до -80°C та відправляли на Землю. Водночас на Землі науковці також вирощували салат за допомогою Veggie.
Дослідники провели мікробіологічний аналіз салату і з’ясували, що в космічному салаті бактерій трохи більше, але він все одно безпечний для споживання. У майбутньому це дослідження допоможе урізноманітнити раціон екіпажу.