ВЧЕНІ НАВЧИЛИСЯ ЗАМІНЯТИ ВЕРШКОВЕ МАСЛО КОМАШИНИМ ЖИРОМ
Бельгійські вчені з університету в Генті навчилися заміняти вершкове масло жироподібними речовинами, видобутими з комах.
Науковці зазначають, що жир, виготовлений на основі комах, є більш здоровою їжею. Вони провели дослідження і запропонували людям скуштувати випічку і вафлі, виготовлені з використанням «комашиного жиру».
«Люди не змогли помітити різницю у порівнянні зі звичайними стравами, що виготовлені з використанням звичайного масла, ані за текстурою, ані за кольором, ані за смаком», — говорять вчені.
Як стверджують бельгійські вчені, «комашиний жир» легко засвоюється організмом людини, має антибактеріальний та антимікробний ефекти, може нейтралізувати мікроби, бактерії та грибки у людському організмі.