Український винахідник Максим Наконечний винайшов спеціальний бокс для зберігання продуктів, який може як охолоджувати, так і нагрівати продукти. Тобто виступає холодильником і мікрохвильовкою одночасно.
Температура в боксі може варіюватися від +2 до +35. Винахідник запевняє, що саме такий девайс буде незмінним при швидкому темпі життя. Працювати пристрій буде за принципом індукційної печі.
«Існує проблема з офісними микроволновками. Як правило, вони дуже брудні. Тому мені прийшла ідея розробити девайс, який дозволяє нагрівати їжу в будь-якому місці в будь-який час. При повній зарядці пристрій може пропрацювати протягом 5 днів», – розповів винахідник.
Однак, до справжніх випробувань такої міні-кухні в одному контейнері доведеться чекати ще півроку. Розробники планують обладнати її двома системами управління: кнопками на панелі і дистанційною – через мобільний додаток.