fbpx
Basic Group

ІЗРАЇЛЬСЬКИЙ СТАРТАП РОЗРОБИВ СИСТЕМУ УПРАВЛІННЯ РОБОМОБІЛЬ НА ОСНОВІ СТАРИХ РАДАРІВ

94

Чіпи Vayyar дозволяють машинам «бачити» без камер і спеціальних датчиків
 
Компанія Vayyar представила систему для управління безпілотними автомобілями, яка базується на технології, розробленій в 60-х роках.
 
Для створення своєї системи компанія використовувала технологію UWB (Ultra-Wide Band), яка ще в минулому столітті використовувалася збройними силами в радарах.
 
Ця технологія потрапила в поле зору розробників в 2000-х і застосовувалася для бездротової передачі даних, але потім була витіснена більш популярними системами на кшталт Bluetooth і Wi-Fi, відзначає видання Electronic Design.
 
Vayyar використовує UBW не тільки для автомобільних датчиків, але і для створення медичних пристроїв, а так само системи «розумного будинку». «Радарні» системи Vayyar «бачать» навколишній світ за принципом рентгена – тільки без шкоди для здоров’я людини.
 
За словами засновника стартапу Равіва Меламеда (Raviv Melamed), такі чіпи коштують «кілька доларів» і при цьому здатні виконувати частину функцій дорогих LIDAR-систем. На відміну від LIDAR, «радари» Vayyar здатні чітко «бачити» навіть в несприятливих погодних умовах, крім того, вони здатні аналізувати те, що відбувається всередині автомобіля.
 
Наприклад, автомобільні датчики компанії відстежують життєві показники водія, класифікують пасажирів відповідно до зросту і віку і контролюють відкривання подушок безпеки.