fbpx
Basic Group

ЄВРОКОМІСІЯ НЕСПОДІВАНО ПРИЙШЛА ДО ВИСНОВКУ, ЩО ПІРАТСТВО НЕ ШКОДИТЬ ПРОДАЖАМ

61 (2)

Несподіваною новиною для активних борців з піратством стало висновок дослідження, проведеного Європейською комісією. За його підсумками було доведено, що піратство не так шкідливе, як здається на перший погляд. Документ опублікувала член Партії піратів Німеччини Джулія Реда. Саме вона посприяла тому, що розпочате ще в 2013 році дослідження все ж було доведено до кінця.
 
У 2013 році Європейська комісія замовила у голландської організації Ecorys дослідження вартістю € 360 000 про те, як піратство впливає на продаж музики, книг, фільмів та ігор в ЄС. Згодом про це дослідження забули, але в липні 2017 року депутат ЄС Джулія Реда подала заявку на отримання доступу до інформації про результати дослідження. Вивчивши матеріали, вона довела, що за винятком недавно випущених блокбастерів, немає ніяких доказів на підтримку ідеї про те, що порушення авторських прав в Інтернеті негативно впливає на продаж контенту.
 
Європейська комісія припинила дослідження після того, як фахівці Ecorys заявили, що піратство блокбастерів негативно впливає на їх продаж. Вони прийшли до висновку, що на десять завантажень припадає приблизно чотири відвідування кінотеатру. В цілому це зменшує продаж певних фільмів приблизно на 4,4%. Членів Єврокомісії такий результат задовольнив, і вони припинили дослідження.
 
Після вивчення всіх матеріалів Джулія Реда довела, що піратство не тільки не шкодить продажам, але і в деяких випадках навіть йде їм на користь. Наприклад, великі шанси того, що користувач купить гру після того, як він випробував піратську версію.