fbpx
Basic Group

ШТУЧНИЙ ІНТЕЛЕКТ ЙДЕ В СВІТ МОДИ

Models on the catwalk during the Vivienne Westwood show as part of London Fashion Collections Men 2018.
Models on the catwalk during the Vivienne Westwood show as part of London Fashion Collections Men 2018.
Amazon почала розробляти ряд програм машинного навчання, які можуть посприяти в моніторингу тенденцій на ринку індустрії моди.
 
Серед нових технологій Amazon фігурує алгоритм, який вивчає стилі, використовуючи фотографії, а потім за допомогою цих стилів з нуля створює модний одяг і аксесуари. Поки система далека від того, щоб розробити нову серію одягу для Chanel, але вона дає зрозуміти, до чого все йде.
 
Команда дослідників представила свої досягнення на семінарі KDD2017. В рамках заходу були показані наукові роботи ряду дослідників. Вони розповіли, як машинне навчання може допомогти світу моди. Наприклад, один з алгоритмів здатний знаходити в соціальних мережах популярні в інтернет-середовищі і fashion-середовищі акаунти блогерів. А два дослідники з Індії показали програму, яка підбирає відвідувачеві магазину потрібний розмір на основі його попередніх покупок.
 
Співробітники Мерілендського університету представили систему перенесення стилів одягу. Процес, популяризованого додатком Prisma, дозволяє накладати на фотографії стилі відомих картин. Для світу моди це означає можливість створювати одяг в стилі іншої епохи.