fbpx
Basic Group

У MICROSOFT СТАЛАСЯ ОДНА З НАЙБІЛЬШИХ ВИТОКІВ ДАНИХ ЗА ВСЮ ІСТОРІЮ КОМПАНІЇ

11 (2)
 
Як стало відомо, Microsoft допустила один з найбільших витоків даних за весь час існування компанії. На ресурсі BetaArchive було виявлено 32 ТБ вихідного коду Windows 10, призначеного виключно для внутрішнього використання. Архіви містили 8 ТБ стислих файлів білдів Windows 10 і Windows Server 2016. Вони включають також «креслення» програмного забезпечення. Також в мережу просочився Shared Source Kit – вихідний код драйверів Windows 10, PnP-коди, драйвери накопичувачів і код ядра ARM OneCore. Всі ці дані мають критичне значення для Microsoft і можуть бути використані зловмисниками.
 
Представники Microsoft вже підтвердили, що у них дійсно стався витік.
 
Дані, що потрапили в мережу дані включають нові збірки Windows 10 і Windows Server 2016, ще не анансовані 64-бітові ARM-версії Windows і кілька версій Windows 10 Mobile Adaptation Kit.
 
Власник сайту Beta Archive Ендрю Вайман повідомив, що вихідний код містив тільки 12 релізів по 100 МБ кожен. При цьому Microsoft не зверталася до них з проханням видалити дані – фахівці самі прийняли таке рішення, коли дізналися про витік.