fbpx
Basic Group

У ЯПОНСЬКОМУ БУДДІЙСЬКОМУ ХРАМІ ПРОПОВІДУЄ РОБОТ

Людиноподібний робот почав читати буддійські письмена віруючим в 400-літньому храмі Кодай-дзі в Кіото на початку цього року. 

Робот складається з корпусу з рухомими металевими деталями, а тулуб, руки і плечі андроїда зроблені з силікону. Андроїд представляє Каннон – архетипове буддійське божество, яке втілює милосердя. Ченці з храму кажуть, що робот-бодхисаттва ставатиме все більш «мудрим». 

«Цей робот ніколи не помре, він просто буде оновлюватися і розвиватися. В цьому краса робота. Він може зберігати знання вічно і безмежно», – сказав старший монах Теншо Гото.

Розробка робота Kannon обійшлася майже в один мільйон доларів. Цей проект здійснюється храмом і Хіроші Ішігуро – професором робототехніки з Університету Осаки.

The Android Kannon Mindar gives a speech in tune with projected images and sound, in a dimly lit hall of Kyoto's Kodaiji temple, on Feb. 23, 2019. The robot, developed to explain the teachings of Buddha in plain terms, will begin preaching to the general public in early March. (Kyodo) ==Kyodo (Photo by Kyodo News via Getty Images)