fbpx
Basic Group

У РАДУ ВНЕСЕНИЙ ЗАКОНОПРОЕКТ, ЩО ПРОПОНУЄ НЕ ОБКЛАДАТИ МАЙНІНГ ПОДАТКАМИ

71 (1)

Депутат від Радикальної партії Сергій Рибалка вніс новий проект закону про криптовалюти до Верховної Ради. У документі йдеться про звільнення від податків операцій з криптовалютами.
 
Зокрема, законопроект передбачає звільнити від оподаткування прибуток підприємств, отриманий від операцій з купівлі-продажу криптовалюти. Рибалка також пропонує не обкладати податком майнінг. У проекті закону наголошується, що ця норма не буде поширюватися на фінансові установи. «Переконаний, що звільнення від оподаткування стимулюватиме роботу ринку криптовалюти і їх похідних», – підкреслив депутат на своїй сторінці в Facebook.
 
Нагадаємо, що раніше в Раду вже були внесені два проекти закону про криптовалюти. Законопроектом №7183 передбачається ввести законодавчі визначення для основних явищ цього ринку. Одна з головних особливостей документа полягає в тому, що криптовалюту хочуть визнатине як платіжний засіб, а об’єктом власності, яку можна буде міняти на інші товари або послуги.
 
В рамках другого законопроекту №7183-1, ініціатором якого виступив той же Сергій Рибалка, автори також хочуть визначити основні терміни ринку криптовалюти. Крім цього, проект закону передбачає зобов’язати криптобіржі отримувати ліцензію на свою діяльність і передбачає зниження тарифів на електроенергію для майнер в нічний час – але тільки для тих, хто оформив ФОП.