fbpx
Basic Group

У ГОЛЛАНДІЇ ПОЧАЛОСЯ БУДІВНИЦТВО ВЕЛИЧЕЗНИХ ЕЛЕКТРИЧНИХ «КОРАБЛІВ TESLA»

01 (1)
Голландська компанія Port-Liner приступила до будівництва двох гігантських повністю електричних барж, прозваних «кораблями Tesla». Виробник оголосив, що судна будуть готові до осені цього року і здійснять своє перше плавання по каналу Вільгельміна в Нідерландах.
 
Передбачається, що проект вартістю 100 мільйонів євро, фінансово підтримуваний владою Євросоюзу, матиме значний вплив на галузь перевезення вантажів між портами Амстердама, Антверпена та Роттердама.
 
Голландські інженери очікують, що перші 6 електричних барж зможуть щорічно виконувати функціїї 23 000 вантажівок з ДВС на голландських дорогах, значно скорочуючи рівень викидів у сфері вантажоперевезень. Одне таке судно здатне вміщати на своєму борту до 280 контейнерів.
 
Планується, що перші «кораблі Тесла» здійснять своє дебютне плавання в кінці цього року.
 
Електрифікація дійсно захоплює все транспортні галузі, і морські перевезення, звичайно ж, не є винятком. Так, за останні кілька місяців з’явилася інформація про декілька великих проектів. У числі інших можна згадати вихід нового повністю електричного вантажного корабля з масивним 2,4-мегаватної акумулятором в Китаї, а також створення безпілотного електричного контейнеровоза в Норвегії.