fbpx
Basic Group

УКРПОШТА СПРОБУЄ ПРИВЕСТИ В УКРАЇНУ PAYPAL

56
Міністр інфраструктури України Володимир Омелян закликає ПАТ «Укрпошта» скористатися новими можливостями щодо розширення фінансових послуг, наданих Національним банком – зокрема, почати роботу з міжнародними платіжними системами.

«Тепер перед «Укрпоштою» стоїть завдання – надати ліцензію і завезти сучасні платіжні системи, наприклад, PayPal. Таким чином, фінансові послуги, в тому числі сучасні стануть доступними для більшої кількості людей »- заявив Омелян.

У свою чергу, виконавчий гендиректор «Укрпошти» Ігор Смілянський зазначив, що дане рішення Нацбанку – перший крок до глобального вирішення питань із розвитку фінпослуг компанії і приклад того, як можна працювати з фінансовим регулятором, навіть маючи кардинально різні точки зору по ряду інших моментів.

Як стало відомо, НБУ дозволив національним операторам поштового зв’язку (такий статус зараз має тільки державна «Укрпошта») надавати фінансову послугу з переказу коштів і брати участь у внутрішньодержавних і міжнародних платіжних системах за умови отримання ліцензії НБУ на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків.