УКРАЇНЦІ СТВОРИЛИ ШТУЧНЕ САЛО
Сало – один з улюблених продуктів українців, але на його виробництво витрачається багато коштів та часу.
Тож студенти аграрного університету в місті Суми розробили замінник сала, для виробництва якого не потрібно буде вбивати свиней та який значно дешевший у виробництві. Нове штучне сало складатиметься з олії і желатину.
Керуванням проекту та розробкою рецептури оригінального продукту керував доцент кафедри харчування Дмитро Бідюк. Він зазначив, що штучне сало може бути яким завгодно на смак, наприклад, його можна зробити солоним, перченим, додати смак і аромат різних спецій. А також штучне сало може бути кислим, солодким і володіти різним ступенем жирності.
Дмитро Бідюк також розповів, що штучне сало є гідною альтернативою натуральному: смак майже не відрізнити від справжнього сала, а шкідливих речовин в ньому немає. А також штучне сало зможуть їсти вегетаріанці.