fbpx
Basic Group

Таке реальне нереальне майбутнє від Microsoft

Компанія Microsoft опублікувала ряд технологічних передбачень на найближчі десять років. Згідно з прогнозами, людство вступить в епоху, яку можна буде вважати золотим століттям технологічного прогресу. При цьому провідні інженери Microsoft вважають, що початок «золотого віку» варто очікувати вже наступного року.

3

Більш розумні машини

Все почнеться з появи в 2016 році принципово нової архітектури процесорів. Нові чіпи стануть неймовірно продуктивними та будуть орієнтовані, в першу чергу, на машинне навчання. Це призведе до стрімкого зростання кількості розумних веб-сервісів. Підвищиться ефективність хмарних обчислень, що призведе до проривів в області біоінформатики, нейронних мереж і алгоритмів обробки мови. Голосовим асистентам в «розумному» майбутньому відведена особлива роль. Починаючи з наступного року, вони будуть все глибше входити в життя людей. У підсумку відбудеться якісний переворот, коли голосовий асистент з простого помічника перетвориться на якусь подобу компаньйона. Асистент буде розуміти контекст, швидко справлятися з поставленими завданнями, розважати користувача дотепними жартами та бесідами на довільні теми. Все це може призвести до того, що люди стануть спілкуватися між собою ще менше, ніж сьогодні.
Тим не менше, сам процес спілкування стане набагато простішим. Технології синхронного перекладу в наступні десять років досягнуть таких висот, що носії більшості європейських мов зможуть без зусиль спілкуватися один з одним.

Нове життя і новий інтерфейс

Зміниться спосіб взаємодії людини та комп’ютера. Зрозуміло, більш поширеними стануть голосові команди. Але фахівці Microsoft також вважають, що в найближчі роки зросте роль стилуса. Перші ознаки цієї тенденції ми можемо спостерігати вже сьогодні: стилус для планшета Apple iPad Pro виявився надзвичайно популярним серед користувачів.

Гаджети стануть більш довговічними.

Враховуючи зростання продуктивності пристроїв, відпаде необхідність регулярно купувати нові моделі. Тому багато виробників сконцентруються на розробці додатків, сервісів і послуг. У житті людей відбудуться істотні зміни. Фахівці Microsoft вважають, що користувачі остаточно замінять телебачення Інтернетом. Завдяки новим технологіям стане набагато простіше знайти роботу або почати працювати віддалено. Але найбільш значущі зміни в наступні десять років відбудуться в результаті поліпшення медицини. Microsoft прогнозує, що до 2026 року середня тривалість життя істотно зросте, а людство остаточно переможе онкологічні захворювання.