СТВОРЕНО КЕЛИХ, ЩО ПЕРЕТВОРЮЄ ВОДУ В ВИНО
Сучасний рівень розвитку харчової та хімічної промисловості дозволяє синтезувати практично будь-який смак і запах. Але що буде, якщо додати до цих досягнень високі технології? З усього цього може отримати вкрай цікавий винахід, такий як Vocktail, представлений вченими з Національного університету Сінгапуру. Вони створили келих, який може змінювати смак, аромат і навіть колір налитої в нього звичайної води.
Для початку користувач може поміняти колір напою за допомогою спеціальних електродів, вбудованих в келих. Потім можна почати експериментувати і зі смаком або запахом. На краях склянки розташовані електроди. Вони стимулюють смакові рецептори язика , роблячи напій солодким, солоним, гірким, або ж створюючи потрібну комбінацію смаків. Крім цього, трубка, вбудована в келих, випускає гази з різними запахами, змушуючи людини відчути аромат справжнього напою.
Використовуючи свою технологію, вчені перетворили воду в лимонад, який за смаковими відчуттями і запахом абсолютно не відрізнявся від справжнього. Крім того, для келиха розроблено спеціальний додаток, який дає можливість користувачам створювати рецепти власних коктейлів і ділитися ними один з одним. В додаток вже «зашита» інформація про те, як створити з води аналог безлічі напоїв, в тому числі і алкогольних (без ефекту сп’яніння), наприклад вина. Експерти припускають, що їх розробка може бути використана як елемент ринку доповненої і віртуальної реальності для ще більшого ефекту занурення.