fbpx
Basic Group

Сканер відбитків пальців буде розпізнавати обличчя

scaner620

Компанія Synaptics, розробник інтерфейсів взаємодії з приладами, анонсувала комбінований модуль для розпізнавання обличчя користувача і сканування відбитків пальців.
 
Новинка зможе використовувати обидва методи аутентифікації окремо або в поєднанні один з одним для забезпечення більшого рівня безпеки.
 
Ще у вересні 2016 компанія уклала партнерську угоду з Lenovo, в пристроях якої і будуть встановлюватися нові модулі. Аналіз біометричних даних вимагає значних витрат енергії, тому виробники датчиків застосовують для них окремі чіпи, щоб зменшити навантаження на інше «залізо». Однак це створює певні складнощі для впровадження інших способів аутентифікації, і саме цю проблему вирішує новий модуль від Synaptics .
 
Сканери відбитків пальців з’являються навіть в сучасних смартфонах нижньої цінової категорії, а технологія від Synaptics дозволить без значних додаткових витрат забезпечити ще й функцію розпізнавання обличчя. Тому найближчим часом цей спосіб біометричного захисту гаджетів може стати дійсно масовим.