fbpx
Basic Group

На зміну смарт-браслетів скоро прийдуть «розумні тату»

Смарт-браслети та фітнес-треккери незабаром можуть бути замінені «розумними тату», які розробляються компанією Chaotic Moon.
Компанія розробила тимчасове татуювання Tech Tat, яке буде наноситися на тіло фарбою, здатною проводити електрику. Також на татуюванні розміщуватимуться чіпи та мікроконтролери.
Наносити високотехнологічне татуювання можна буде абсолютно на будь-яку ділянку тіла. Чіпи дадуть можливість проводити моніторинг біометричних показників людського організму. Дані будуть синхронізуватись зі смартфоном за допомогою Bluetooth.


Після того, як на тіло людини буде нанесене таке татуювання, необхідність у щомісячному відвідуванні лікарів зникне. Тату будуть наносити строком на один рік. Якщо лікар виявить якісь негативні зміни або проблеми, то він зможе зателефонувати носію і повідомити про необхідність проведення лікування.
У майбутньому виробники розраховують розширити область використання Tech Tat. Наприклад, застосовувати такі тату-мітки можна буде військовим. За допомогою них процес визначення місцеположення солдата стане набагато легшим. Також можна буде проводити моніторинг життєво-важливих біологічних процесів, визначати вміст отруйних газів в атмосфері.
Подібні тату можна використовувати та в банківській сфері. Ця розробка зможе замінити технологію проведення NFC-платежів.