fbpx
Basic Group

КІНОВИРОБНИКИ ГОТОВІ ВИКЛАДАТИ В ITUNES НОВІ ФІЛЬМИ, АЛЕ ХОЧУТЬ ЗА ЦЕ БАГАТО ГРОШЕЙ

91 (2)

Наприкінці 2016 року стало відомо про те, що Apple веде переговори з низкою кінокомпаній про можливість раннього прокату нових фільмів через iTunes. У Купертино хочуть розміщувати голлівудські блокбастери в цифровому магазині вже через кілька тижнів після початку їх показу в кінотеатрах.
 
Нещодавно Apple провела переговори з Warner Bros, яка запропонувала викладати фільми через 17 днів після прем’єри. На початку вартість покупки такого фільму складе $ 50. Інші студії, такі як Universal і Fox, схиляються до меншої сумі, однак більш тривалої затримки.
 
Більшість передплатників iTunes віддадуть перевагу перегляду фільму в домашніх умовах, тож прокатники можуть втратити частину прибутку. Цілком зрозуміло, що дана можливість буде коштувати недешево.
 
На даний момент Fox і Warner Bros пропонують оренду в $ 30 за фільм через 30-45 днів після появи картини в прокаті. Компанія Universal ж дотримується терміну в 20 днів. У переговорах з Apple також беруть участь Lionsgate, Paramount, Sony та інші кіностудії. Зазначимо, що Disney відмовився обговорювати можливість раннього прокату.