fbpx
Basic Group

КІЛЬКІСТЬ ЕЛЕКТРОМОБІЛІВ В СВІТІ ПЕРЕВИЩИЛА 3 МІЛЬЙОНИ

09

До теперішнього моменту кількість повністю електричних і гібридних автомобілів на дорогах світу становить понад 3 млн одиниць, передає британська газета The Guardian з посиланням на дослідження шведської аналітичної групи EV-Volumes.
 
Всього у 2017 році продано близько 1 млн електрокарів. У багатьох країнах активне зростання ринку обумовлене державними пільгами для екологічного транспорту, розширенням модельного ряду електромобілів з можливістю підзарядки, а також зниженням вартості батарей.
 
Аналітики EV-Volumes пророкують ще більш швидке зростання сегмента електромобілів в наступному році – до 5 млн авто з електродвигуном в усьому світі.
 
Хоча у порівнянні з загальною кількістю продажів нових автомобілів, що становить 80 млн одиниць на рік, 1 млн електромобілів – відносно невеликий показник, темпи зростання цієї галузі за кілька років вражають і дуже впливають на автоіндустрію.
 
Китай, який визнав великі проблеми із забрудненням повітря, залишається драйвером світового ринку електромобілів, пропонуючи водіям ряд пільг при покупці екологічного транспорту.