fbpx
Basic Group

КВАНТОВІ КОМП’ЮТЕРИ ПОКЛАДУТЬ КІНЕЦЬ ЕРИ КРИПТОВАЛЮТИ

01

Багато експертів впевнені, що з появою повноцінних квантових комп’ютерів ера криптовалюти і блокчейна підійде до свого логічного завершення – системи криптографії, на яких заснована криптовалюта, будуть моментально зламані, а сама криптовалюта знеціниться, адже перше, що зробить власник квантового комп’ютера, – намайнить біткоіни , ефіри й інші популярні «монети». Саме так вважає Алекс Біт, канадський фізик, який передбачив безрадісне кріптовалютне майбутнє у квантовій ері.
 
Фізик скептично ставиться до безпеки блокчейна і не має ілюзій щодо біткоїнів – їх він розцінює лише як індикатор готовності повноцінного квантового комп’ютера.
 
«Коли він буде створений, ми обов’язково про це дізнаємося – ринок криптовалюти обвалиться, а монетки дістануться власникові квантового комп’ютера. Поки цього не сталося, можна бути впевненим в тому, що квантового комп’ютера не існує », – каже Біт.
 
Алекс Біт впевнений, що його створення – питання зовсім недалекого майбутнього. Так, найсучасніший суперкомп’ютер працює на потужності в 51 кубіт, але кілька років тому не було і цього – тоді комп’ютери не видавали і десяти, а зараз, коли в розробку включилися IBM, Microsoft, Google і інші, приріст потужностей суперкомп’ютерів буде йти семимильними кроками .