fbpx
Basic Group

ЕЛЕКТРОВАНТАЖІВКА TESLA SEMI ПРОЇХАЛАСЯ ГРОМАДСЬКОЮ ДОРОГОЮ В КАЛІФОРНІЇ (ВІДЕО)

На американських дорогах загального користування вперше була помічена електрофура Tesla Semi. Відео з вантажівкою, що проїжджає поруч зі штаб-квартирою UPS в місті Саннівейл (Каліфорнія), виклав в мережу користувач YouTube на ім’я Brandon Camargo.
 
Судячи з короткого ролику можна припустити, що електричний вантажівка Tesla буде не тільки екологічною, але і майже безшумною.
 
Дебют вантажівки компанії Tesla відбувся в листопаді минулого року. Автомобіль оснащений чотирма електромоторами, а на одному заряді вона зможе проїжджати до 805 кілометрів. Для «заправки» автомобілів виробник має намір встановити на стоянках вантажівок і вздовж основних американських магістралей мережу вискоскоростних зарядних станцій – аналогів Supercharger.
 
Tesla Semi зможе розганятися з нуля до 96 км / год всього за 5 секунд, що неймовірно швидко в порівнянні з дизельними вантажівками. ЇЇ вантажопідйомність складе 36 тонн, і з цією вагою на борту він зможе набирати ту ж швидкість всього за 20 секунд. При цьому підніматися на гору з ухилом 5% машина здатна зі швидкістю 104 км / год, в той час як тягачі на ДВС це роблять не швидше 72 км / год.
 
Електрична вантажівка в базовій комплектації і запасом ходу 500 км коштуватиме близько 150 тисяч доларів, очікувана вартість моделі з запасом ходу 805 км – 180 тисяч доларів. Для замовлення необхідно внести депозит у розмірі 20 тисяч доларів.
 
Хоча виробництво тягача Semi компанія Tesla має намір почати не раніше наступного року, до кінця 2017 року вже 18 великих підприємств – включаючи Walmart і Pepsi Co. – оформили попередні заявки. До теперішнього часу загальне число замовлень на вантажний електромобіль перевищує 1200 одиниць.