fbpx
Basic Group

В ОДЕСІ РОЗПОЧАЛА РОБОТУ СИСТЕМА ВІДЕОСПОСТЕРЕЖЕННЯ «БЕЗПЕЧНЕ МІСТО»

36

В Одесі почала працювати муніципальна система відеоспостереження «Безпечне місто», повідомляється на офіційному сайті міста. Дана система дозволяє цілодобово в автоматичному режимі фіксувати правопорушення, розпізнавати обличчя і автомобільні номери, а також за фотографіями визначати місця недавньої відеофіксації розшукуваного об’єкта.
 
На сьогодні до системи «Безпечне місто» підключені 562 камери, в тому числі 412 SMART IP-камер, які мають високе розширення зйомки і підтримують можливість 32-кратного збільшення зображення. Частина встановлених камер мають кут огляду до 360 градусів. Всі відеокамери управляються з єдиного центру обробки даних і працюють на основі єдиного програмного забезпечення.
 
Реалізації проекту передувала спільна з правоохоронними органами робота зі складання кримінологічної карти міста і вивчення наявного досвіду реалізації аналогічних проектів.
 
Як зазначив куратор проекту «Безпечне місто», начальник управління організаційно-аналітичного забезпечення департаменту муніципальної безпеки Одеської міської ради Борис Магазіннік, ця система є власністю територіальної громади міста Одеси. До системи підключено Головне управління Національної поліції України в Одеській області, в стадії реалізації – надання віддаленого доступу міському підрозділу Державної служби надзвичайних ситуацій України в Одеській області.