fbpx
Basic Group

ВЛАДА ПІВДЕННОЇ КОРЕЇ ЗАБОРОНИЛА БІРЖОВІ ОПЕРАЦІЇ З BITCOIN

62

Фінансовий регулятор Південної Кореї вирішив заборонити в країні залучення коштів шляхом розміщення токенов (ICO). Рішення викликане ризиками зростання числа фінансових шахраїв.
 
Під заборону потрапляють всі види ICO. Торгівля віртуальними валютами повинна суворо контролюватися, підкреслили в Комісії з нагляду за фінансовим сектором Південної Кореї (FSC).
 
У відомстві зазначили зростаючу останнім часом у Південній Кореї популярність ICO як способу привернути інвестиції. Були випадки, коли гроші надходили в непродуктивні і спекулятивні сфери.
 
Комісія пригрозила штрафними санкціями всім фінансовим установам і особам, які братимуть участь в ICO. Суть санкцій в FSC не уточнили.
 
Південна Корея обмежила проведення ICO незабаром після введення аналогічної заборони в Китаї на початку вересня. Після заборони ICO в Китаї частка Південної Кореї на ринку торгівлі криптовалюти різко зросла.
 
На тлі рішення корейських властей вартість біткоїнів впала майже на 2% (до $ 4108,9), ефіру – більш ніж на 4% (до $ 289,5).