fbpx
Basic Group

ЛЮБОВ ДО СЕЛФІ ВИКЛИКАЄ ПСИХІЧНІ РОЗЛАДИ

 
Як зазначає видання EveningStandart, психологи стурбовані захопленням молодих людей любов’ю до селфі. Звичка знімати себе на телефон опинилася на рівні з харчовими розладами.
 
За словами психолога Лінди Пападополус, популярні селфі можуть викликати психічні розлади у підлітків і молодих людей. Вона стверджує, що селфі є частиною залежності молоді від соціальних мереж, в яких вони найчастіше відчувають себе продуктом, а не живими людьми.
 
Доктор Пападополус стверджує, що серед нинішніх підлітків спостерігається найвищий показник харчових розладів і депресії за всю історію. Люди постійно розглядають свої фотографії, намагаються знайти свої недоліки і виправити їх.
 
Якби мені хотілося, щоб клієнт засмутився, я б запропонувала йому подивитися на кілька фотографій, відібрати невдалі і спробувати виправити їх. Однак це те, що молоді люди роблять кожен день, – зазначає психолог. – У результаті культура селфі призводить до того, що люди намагаються змінити свою особистість, показати себе тільки з виграшного боку, постійно думають про те, який фільтр краще застосувати.
 
Психолог стверджує, що все зводиться до того, як людині «відредагувати» себе, як вирізати лише те, що сподобається іншим. Вони «продають» себе в соцмережах, намагаючись відповідати трендам, забуваючи любити себе такими, якими вони є.
 
 38