fbpx
Basic Group

ЯКІ НОВОВВЕДЕННЯ НАС ЧЕКАЮТЬ В IOS 11

93 (2)

 
Незважаючи на витік iOS 11 Golden Master і те, що про більшість функцій свіжої ОС вже було відомо до початку презентації Apple, «купертінівці» все ж знайшли, чим здивувати і про що розповісти.
 
Камера: відео- та фотозйомка
iOS 11 принесе з собою функцію Portrait Lighting, яка поліпшить якість фото в режимі портретної зйомки, зроблені як на основну, так і на фронтальну камери. З її допомогою можна буде поекспериментувати з освітленням і глибиною: функція вміє імітувати такі ефекти, як контурне світло, природне світло, студійне освітлення і пропонує ще кілька варіантів. Крім того, користувачеві запропонують відчути на собі набір фільтрів для обробки фото. Технології стиснення нового покоління допоможуть зробити знімки високої якості, які будуть займати вдвічі менше місця. А для створення «живих» фото доступні ефекти «Петля», «Маятник» і довга експозиція.
Що стосується режиму запису відео, то користувачеві буде доступна відеозйомка в Full HD при 240 кадрах в секунду і в 4K при 60 кадрах в секунду. iOS 11 принесе користувачам поліпшені стабілізацію, роботу спалаху і HDR.
 
Сканер Face ID
На зміну вже звичному Touch ID прийшов сканер Face ID. При запуску системи новий iPhone X пропонує навести камеру і «вмістити» особу в позначену рамками область на екрані. Після цього запускається процес створення цифрового портрета власника. При скануванні особи користувача надалі iOS 11 буде зіставляти зображення за головними точками-маячками, а вже потім вирішувати, хто насправді тримає в руках смартфон, – господар або стороння людина.
 
Зв’язок Face ID з усіма функціями смартфона – тісний. Технологія також охоплює і платіжну систему Apple Pay. Саме тому, для забезпечення більшої безпеки, смартфон час від часу в прихованому режимі буде ідентифікувати користувача. Це дозволить своєчасно обмежити доступ до персональних даних і за необхідності заблокувати систему.
 
Кнопка «Додому»
Частину функцій відсутньої кнопки «Додому» в новому iPhone X візьме на себе бічна клавіша. З її допомогою можна буде перемикатися між додатками, активувати Apple Pay подвійним натисканням і викликати Siri утримуванням. Перемикатися між додатками можна свайпом завдяки режиму багатозадачності.
 
Анімовані емодзі
 
Спілкуватися з друзями в iMessage стане цікавіше, а все завдяки Face ID. За допомогою системи можна буде створювати і озвучувати власні унікальні анімовані анімодзі. Вони будуть уважно стежити за голосом і мімікою, вловлюючи кожен нюанс, щоб точніше передати емоцію.
 
Доповнена реальність
 
В ході презентації «купертінівці» також приділили увагу підтримці доповненої реальності. Для обробки зображень з камери і роботи доповненої реальності Apple A11 використовує виділений ISP-чіп, а за зв’язок з мережею відповідають модулі Wi-Fi, Bluetooth і LTE Advanced.
 
iOS 11 вийде 19 вересня.