fbpx
Basic Group

ШТУЧНИЙ ІНТЕЛЕКТ НАПИСАВ ВЛАСНУ ВЕРСІЮ ГРИ SUPER MARIO

87 (2)

ШІ навчився грати в ігри і непогано впорався з різними відеоіграми для приставки Atari. Тому дослідники американського Технологічного інституту штату Джорджія вирішили піти далі і навчити штучний інтелект відтворювати побачені відеоігри самостійно.
 
Результати роботи команда опублікувала в статті «Game Engine Learning from Video», де детально описала процес відтворення штучним інтелектом гри, яку йому показували раніше. Цікаво, що ШІ міг тільки спостерігати за ігровим процесом, але доступу до коду гри не мав. Поки програма не дуже добре справляється із завданням: ігри глючать, але тим не менш пройти їх все-таки можна.
 
Щоб навчити програму відтворювати побачені раніше гри, розробники забезпечили ШІ візуальним словником, а ще надали програмі набір базових понять про становище всіх об’єктів і їх швидкості. Так ШІ зміг орієнтуватися по відео, аналізуючи те, що він «бачить». Спостерігаючи за грою з боку, штучний інтелект покадрово розбиває ігровий процес, позначає побачене маркерами і, зіставляючи картинки зі своєю документацією, відтворює гру самостійно.