fbpx
Basic Group

ШТУЧНИЙ ІНТЕЛЕКТ НАВЧИВСЯ ВИЗНАЧАТИ ТИП ОСОБИСТОСТІ ЗА ОЧАМИ

Під час експеримента Університету Південної Австралії вченим вдалося навчити штучний інтелект визначати тип особистості по руху очей.

Очі можуть дуже багато розповісти про людину. Вони сигналізують про певні думках і почуттях, і інші люди свідомо чи несвідомо зчитують цю інформацію під час особистого спілкування. Нейропсихолог Тобіас Лотшер і його колеги попросили 50 добровольців заповнити анкети, що містять інформацію про п’ять основних рис особистості: відкритість новому досвіду, сумлінність, екстраверсію, доброзичливість і невротизм. Кожен з учасників також носив гарнітуру, яка відслідковує рухи очей під час повсякденних дій.

Потім штучний інтелект проаналізував отримані дані. За словами вчених, йому вдалося виявити певні шаблони і зіставити їх з основними психологічними профілями. Поки що високої точності технологія не досягла, але автори проекту відзначили, що це істотний крок вперед. Результат виявився в середньому на 15% точніше випадкового зіставлення.

«Це дослідження надає нові можливості для розробки роботів і комп’ютерів, щоб вони могли стати більш природними і краще інтерпретувати соціальні сигнали людини», – зазначив Тобіас Лотшер.43747868_1538126646334147_80578916527374336_n