fbpx
Basic Group

ШТУЧНИЙ ІНТЕЛЕКТ ВІД ALIBABA РОЗУМІЄ ПРОЧИТАНЕ КРАЩЕ, НІЖ ЛЮДИНА

40
Модель глибокого навчання Alibaba в цьому місяці вперше перевершила людину в одному з найскладніших у світі тестів на розуміння прочитаного
 
Інститут аналізу даних і технологій Alibaba (iDST) повідомив, що його модель нейронної мережі набрала 82,44 бала в Stanford Question Answering Dataset (SQuAD), перевершив результат людини в 82,304, надавши точні відповіді на питання.
 
SQuAD – це величезний масив даних для оцінки розуміння прочитаного, що складається з понад 100 тис пар питань і відповідей, заснованих на більш ніж 500 статтях Вікіпедії.
 
Точність відповідей моделі Alibaba на питання тесту (наприклад, «Як виникає дощ?») пов’язана з її здатністю читати в ієрархічному порядку: від абзаців до пропозицій і слів, відшукуючи точні фрази, що містять потенційні відповіді. Вважається, що ця модель, яка використовує ієрархічну мережу уваги, є великою комерційною цінністю.
 
У Alibaba вже тестували свою технологію на практиці – алгоритм намагався відповідати на запити клієнтів компанії в технічну підтримку під час буму споживчого ажіотажу в так званий “день холостяків” минулого листопаді, коли в Китаї проводяться масові розпродажі.