fbpx
Basic Group

ШВЕЙЦАРСЬКІ РОЗРОБНИКИ НАВЧИЛИ ЧОТИРИНОГОГО РОБОТА ТАНЦЮВАТИ (ВІДЕО)

   
Поки фантасти і різні публічні особи на кшталт Ілона Маска попереджають про небезпеку штучного інтелекту, роботи продовжать втручатися у сфери людського життя. Нещодавно дослідники з Швейцарської вищої технічної школи Цюріха опублікували відео чотириногого робота ANYmal, який навчився танцювати.
 
Як пояснив журналістам The Verge докторант Пітер Фанхаузер (Péter Fankhauser), ANYmal реагує на музику, яку чує в реальному часі, а не просто виконує заздалегідь задану танцювальну програму. Для цього робот аналізує швидкість пісні, планує рухи відповідно до музики, приступає до танців, а потім перевіряє власні рухи, щоб краще синхронізувати їх з ритмом. Результат далекий від досконалості і навряд чи здатний вразити, але все ж рухи чотириногого створіння дійсно схожі на танець:
 
«Ми хотіли зробити все так, щоб користувачеві було досить принести робота на дискотеку, а той зміг зрозуміти музику, створити хореографію і синхронізувати її в такт мелодії, – зазначає пан Фанхаузер. – Ми також зацікавлені в створенні реалістичних рухів. Танці – дуже людське і емоційне дійство, тому йому складно наслідувати ».