fbpx
Basic Group

ХАКЕРИ ДОВЕЛИ РЕАЛЬНІСТЬ ЗАГРОЗИ ВИДАЛЕННЯ 300 МІЛЬЙОНІВ АКАУНТІВ КОРИСТУВАЧІВ IPHONE

The new iPhone 7 smartphone is on display on the day of its release at Covent Garden in London on September 16, 2016.  Apple's iPhone 7 launch generated trademark queues and brisk sales today that defied gloomy expectations. / AFP / Jack Taylor / Jack Taylor        (Photo credit should read JACK TAYLOR/AFP/Getty Images)

 
Минулого тижня з’явилася інформація , що хакерське угруповання Turkish Crime Family має доступ до мільйонів облікових записів Apple ID, які обіцяє видалити. У Купертино ж спростували існування загрози, заявивши, що сервери і бази даних компанії не були зламані.
 
Однак Turkish Crime Family продовжили тиск на Apple , звернувшись в пресу з тим, щоб повідомити нові подробиці про свої дії. В опублікованому листі зловмисники заявляють, що вони як і раніше планують здійснити атаку 7 квітня, якщо каліфорнійська корпорація не заплатить викуп. За словами хакерів, все спілкування з Apple проходить в закритих чатах.
 
Видання ZDNet отримало від представника хакерського угруповання доступ до 54 акаунтів в iCloud. Всі вони є робочими: журналісти зв’язалися з власниками облікових записів і попередили їх про небезпеку.
 
Згідно з повідомленням Turkish Crime Family, вони вимагають від «яблучних» $ 100 тисяч для кожного з семи членів організації або подарункові карти iTunes номіналом в $ 1 мільйон для негайного перепродажу в розмірі 60% від оригінальної вартості.
 
Хакери заявили, що планують дистанційно видаляти інформацію з 2550 смартфонів на хвилину з кожного сервера або близько 38 мільйонів облікових записів на годину. їЗагальне число акаунтів, які можуть зазнати атаки від хакерів, становить від 519 до 717 мільйонів.