fbpx
Basic Group

ФІТНЕС-ТРЕКЕРИ ПЕРЕШКОДЖАЮТЬ СХУДНЕННЮ

76 (1)
Гастрономічна розкіш давно забута, нова мода у суспільстві – ведення здорового способу. Людям доступні комфортні тренажерні зали, на полицях супермаркету з’являються привабливі вивіски healthy food, а виробники техніки забезпечують широкий асортимент різноманітних фітнес-трекерів, спортивних браслетів і смарт-годинників, що мотивують ходити, бігати і бути більш активними в цілому. Проте, дослідження Американської медичної асоціації показали, що використання подібних гаджетів може і перешкоджати схудненню.
 
Протягом двох років фахівці спостерігали за групою оіб з надмірною вагою. Половина з учасників експерименту використовувала фітнес-трекери, а друга половина намагалася схуднути без використання техніки. Зрештою власники смарт-девайсів скинули менше, ніж інші піддослідні.
 
При цьому, різниця в результатах між підгрупами достатньо велика, що змушує задуматися про правильність мотивації таких гаджетів. Ті, хто займалися з фітнес-трекерами, в середньому скинули 3,6кг, а ось ті, хто покладалися лише на власні сили, змогли втратити 6 кілограмів.
 
Організатор експерименту доктор Джон Джакіціц вважає, що такий вплив мають постійні нагадування про недосягнуті цілі. Відповідно люди стають роздратованими і припиняють дослухатися до рекомендацій.