fbpx
Basic Group

ФАХІВЦІ ВПЕВНЕНІ, ЩО СКАНЕРИ ВІДБИТКІВ ПАЛЬЦІВ В ДИСПЛЕЇ НЕ СТАНУТЬ МАСОВОЮ ТЕХНОЛОГІЄЮ

43 (1)

 
Відомий аналітик Мін-Чі Куо заявив, що заміна інтегрованого з дисплеєм сканера відбитків пальців утвердиться швидше, ніж технологія встигне увійти в маси. За словами експерта, виробники Android-смартфонів шукають рішення для 3D-сканування осіб, як це реалізовано в новому iPhone X. Мін-Чі Куо розповів, що чекає дисплеї з вбудованими дактилоскопічними датчиками в майбутньому, а також розкрив плани Samsung на цю розробку.
 
Аналітик розповів, що інтерес виробників до технологій 3D-сканування після анонса iPhone X зріс в три рази. Популярність технології пов’язана з її багатофункціональністю: крім розблокування екрану, Face ID і його аналогів, що розширюють набір функцій доповненої реальності. Наприклад, Apple задіяла сканер для смайлів Animoji.
 
У той же час сканери відбитків пальців під дисплеєм залишаються незавершеною розробкою і не готові до виходу на ринок. Через цю проблему Samsung довелося працювати за «планом Б» і розмістити датчики в Galaxy Note8 і Galaxy S8 в не зручних місцях. Проте південнокорейський виробник продовжить роботу над інтегрованими сканерами відбитків.
 
Першим гаджетом з дактилоскопом в дисплеї стане Galaxy Note9. Нововведення з’явиться завдяки можливості Samsung розмістити в OLED-матриці один лише датчик без випромінювача світла – інші виробники змушені використовувати для цього додаткові комплектуючі. Тому Мін-Чі Куо припустив, що компанії будуть уникати проблем з поставками «заліза» і перейдуть на 3D-сканери.