fbpx
Basic Group

У США ХОЧУТЬ ЗАБОРОНИТИ ПРОДАВАТИ СМАРТФОНИ БЕЗ ЗНІМНИХ БАТАРЕЙ

03 (1)

 
Після недавнього скандалу з уповільненням роботи iPhone через зношування батареї на «яблучну» компанію звернули пильну увагу не тільки інтернет-критики, а й влада США. Однак Apple своїми діями може зіпсувати продажі не тільки собі, а й взагалі всім виробникам смартфонів з монолітним корпусом, адже влада штату Вашингтон вже розглядає законопроект, що забороняє продаж девайсів, в яких неможливо замінити акумулятор самостійно.
 
Варто зауважити, що законопроект вже отримав схвалення профільного комітету і зараз проходить додаткові перевірки перед тим, як відбудеться остаточне голосування. Можна подумати, що новий закон був розроблений досить швидко, проте це не так. Автор проекту Джефф Морріс давно звернув увагу на виробників техніки, які завдяки конструкції корпусу «змушують» користувачів купувати нові пристрої, а не ремонтувати старі.
 
При цьому новий закон, якщо він буде прийнятий, торкнеться лише смартфонів, ноутбуків, планшетів, електронних книг і подібних девайсів, він не буде поширюватися на маленькі пристрої на кшталт смарт-годинники, браслети, бездротові навушники, адже в них встановити знімні акумулятори дійсно важко. Варто також зауважити, що подібні законопроекти розглядаються в даний момент в 17 штатах США і всі вони мають одну спільну рису: не давати компаніям моживість ускладнювати зміну елементів живлення в своїх пристроях.