fbpx
Basic Group

У МАРШРУТКАХ ТЕРНОПОЛЯ МОЖНА БУДЕ РОЗПЛАТИТИСЯ БАНКІВСЬКОЮ КАРТОЮ

69
Відтепер оплатити проїзд в міському транспорті Тернополя можна за допомогою банківської карти. Послугу підтримали в муніципальному транспорті (тролейбуси, автобуси). Крім того, вперше в Україні сервіс безготівкової оплати проїзду запущений в маршрутних таксі приватних перевізників.
 
Так, за станом на 22 лютого, спеціальними картрідерами оснащено 68 одиниць комунального транспорту і перші 15 маршрутних таксі. Вони промарковані відповідними наклейками. В інших маршрутках також встановлені термінали, але поки вони підтримують тільки електронний квиток. Після поновлення і вони почнуть приймати банківські картки.
 
Є два типи терміналів, які приймають до оплати безконтактні карти. Мобільні, якими користуються кондуктори в тролейбусах і водії маршруток, а також стаціонарні, які закріплені при вході в салон транспорту.
 
Такі валідатори більш надійні – транзакції проходять швидше, немає затримок при оплаті смартфоном. Але поки доступні тільки в 48 тролейбусах. Пізніше в мерії обіцяють збільшити число таких пристроїв.
 
У терміналах обох типів можна розплачуватися безконтактним картами Visa і Mastercard будь-якого українського банку. Крім того, до оплати приймаються Карти тернополянина.