fbpx
Basic Group

УКРАЇНЦІ СТАЛИ ЧАСТІШЕ КУПУВАТИ КОМП’ЮТЕРИ

71 (3)

Фахівці аналітичної компанії IDC підвели підсумки першої половини 2017 року на українському ринку ПК. Згідно з підрахунками, протягом першого півріччя 2017 року поставки комп’ютерів в Україні виросли порівняно з аналогічним періодом минулого року на 27,3% – до 550 тис. пристроїв. Серед чинників зростання аналітики називають стабілізацію економічної ситуації і відсутність значних валютних коливань протягом тривалого періоду, а також збільшення державних закупівель.
 
У кількісному вираженні поставки настільних ПК збільшилися в порівнянні з минулим роком на 9% і досягли 188 тис. Шт. Окремо наголошується, що за рік локальним брендів вдалося зміцнити свою позицію за рахунок тендерних закупівель. За даними IDC, в другому кварталі їх сукупна частка склала 88% проти 83% в минулому році.
 
Сегмент мобільних ПК показав ще більше зростання. За підсумками першого півріччя поставки склали 362 тис. пристроїв, що на 39% вище в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
 
Найбільш високим попитом в сегменті мобільних ПК користувачі пристрою категорії Ultraslim (+ 107,2%) і Convertible (+ 92,2%), а серед настільних систем – Ultrasmall десктопи (+ 56,7%).
 
За прогнозом IDC, за підсумками поточного року український ринок ПК наблизиться до позначки 1,2 млн пристроїв, продемонструвавши в річному вираженні зростання в 7,5%.