fbpx
Basic Group

УКРАЇНСЬКІ ХАКЕРИ ВКРАЛИ $ 50 МЛН В БІТКОЇНІВ

32
Компанія Cisco спільно з Департаментом кіберполіції Нацполіціі України розкрила фішингову схему, організаторам якої за три роки вдалося заволодіти $ 50 млн в криптовалюти.
 
Кампанія була організована українською хакерською групою Coinhoarder. Її метою було розкрадання біткоінів, що належать користувачам одного з найпопулярніших криптогаманців Blockchain.info.
 
Кампанія була дуже простою. Після початкової установки організаторам потрібно тільки продовжувати скуповувати рекламу в Google AdWords, щоб забезпечити постійний приплив нових жертв. Кампанія була орієнтована на конкретні регіони і дозволила організаторам заробити мільйони доларів шляхом крадіжки криптовалюта у своїх жертв. Кампанія наочно демонструє, наскільки прибутковими можуть бути подібні види кібератак.
 
Шахрайські оголошення мали ключові слова, пов’язані з криптоіндустрією ( «блокчейн», «біткоїни-гаманець»), і містили посилання на підроблені копії сайту Blockchain.info – « blokchien . info / wallet »і« block-clain.info ».
 
При переході за цими посиланнями відображалася дзеркальна копія реального сайту компанії Blockchain, яка управляє гаманцями Blockchain.info і Blockchain . com .
 
При цьому справжній сайт компанії в результатах пошуку Google ранжирувався нижче, ніж підроблені.
 
Користувачі, обдурені шахраями, вводили приватну інформацію, яка дозволяла хакерам отримувати доступ до їх гаманців.
 
Cisco у співпраці з кіберполіцією України вивчав цю «масштабну фішингову кампанію» протягом шести місяців.