fbpx
Basic Group

СТРІМІНГОВІ СЕРВІСИ ЗВИНУВАЧУЮТЬ APPLE У НЕЧЕСНІЙ КОНКУРЕНЦІЇ

63 (1)

Spotify, Deezer і інші компанії, що створюють програми для потокової трансляції музики, звинуватили Apple у нечесній конкуренції.
 
Ряд невеликих компаній звернулися до регуляторів Європейської Комісії, щоб ті висунули правила, які дозволили б дрібним фірмам на рівних конкурувати з гігантами на кшталт Apple і Amazon.
 
Співзасновник Spotify Деніел Ек і генеральний директор Deezer Ханс-Хольгер Альбрехт звернулися до президента Європейської Комісії з проханням вжити заходів з регулювання цін, що встановлюються великими корпораціями. Ек і Альбрехт вважають, що великі компанії користуються своїм становищем і заважають розвитку конкурентів, ставлячи їх в нерівні умови. Деніел вважає ненормальним те, що Apple стягує з користувачів Spotify додаткові 30% від вартості передплати, якщо вони оплачують її в App Store.
 
Раніше представники Spotify вже сперечалися з приводу стягнення комісії і нерівних умов оформлення передплати в порівнянні з головним конкурентом – Apple Music. Через якийсь час правила App Store трохи змінилися. Деякі розробники почали заробляти більше, так як з’явилася можливість знизити комісію з 30% до 15%. Але це стосується тільки тих компаній і фірм, чиї передплатники платять за послуги або програми вже більше року. Ек вважає, що цього недостатньо, і хоче домогтися від Apple абсолютного рівноправ’я.
 
Тепер залишається чекати реакції Європейської Комісії. Можливо, через упертість Деніела Ека і Ханс-Хольгера Альбрехта виробнику iPhone доведеться переосмислити систему внутрішніх покупок для деяких додатків.