fbpx
Basic Group

НОВИЙ ДОДАТОК MICROSOFT ДОПОМАГАЄ СЛІПИМ ПЕРЕМІЩАТИСЯ ВУЛИЦЯМИ МІСТА

59

Компанія Microsoft випустила додаток, який допомагає людям з проблемами зору пересуватися містом. Додаток Soundscape повідомляє користувачеві назви вулиць і закладів навколо. Воно, як і GPS, підказує, коли потрібно повернути праворуч або ліворуч.
 
Власник смартфона може вказати, куди він хоче дістатися, і Soundscape включить звуковий маяк, який починає працювати голосніше, якщо користувач рухається в правильному напрямку. Для роботи програми головне, щоб смартфон міг зчитувати дані про місцезнаходження і був підключений до стереонавушників.
 
Якщо користувач хоче дізнатися, де він знаходиться, йому потрібно натиснути на верхню частину дисплея. Програма повідомить, на якій вулиці знаходиться людина і в який бік рухається.
 
За словами розробників, вони створювали додаток не просто щоб людям з проблемами зору було легше пересуватися з однієї точки в іншу: їм було важливо, щоб сліпі жителі міст розуміли, що зараз знаходиться навколо них, і насолоджувалися цим так само, як і інші. «Обходити перешкоди допомагає собака, тростина і спеціальні навички, які набуваються зі сліпотою. Чого людям не вистачає, так це розуміння, що знаходиться навколо », – зазначив Ерін Лорідо (Erin Lauridsen) з організації для сліпих і людей з вадами зору, яка співпрацювала з Microsoft при створенні Soundscape .
 
На жаль, програма поки доступна тільки в США і Великобританії, і тільки для користувачів iPhone.