fbpx
Basic Group

КИЇВ ПОВНІСТЮ ПЕРЕЙШОВ ВИКЛЮЧНО НА БЕЗГОТІВКОВУ СИСТЕМУ ОПЛАТИ ПАРКУВАННЯ

10 (2)
З 10 серпня, Київ повністю перейшов на безготівкову систему оплати паркування. Оплачувати стоянку на міських парковках тепер можна тільки через паркомат, за допомогою смс-повідомлень, мобільного додатка або за допомогою спеціального талона. Останні можна буде придбати в кіосках з пресою.

Це також означає, що будь-яка вимога паркувальниками оплати готівкою буде вважатися незаконною.

За словами Віталія Кличка, парковка на столичних стоянках у вихідні безкоштовна. Відповідна інформація розміщена на табличках, розміщених на кожному паркувальному майданчику міста.

До кінця року «Київтранспарксервіс» планує обладнати за новими стандартами всі майданчики для денної стоянки автомобілів. У ці ж терміни повинна бути розроблена єдина система адміністрування всіх наявних систем оплати парковки. Це дозволить паркувальним інспекторам в режимі реального часу отримувати інформацію щодо оплати стоянки за номером автомобіля незалежно від обраного водієм способу оплати.

Перший час інспектори нової служби будуть тільки інформувати і попереджати водіїв про необхідність оплати за послугу паркування. Повноваження штрафувати або евакуювати автомобіль у разі необхідності вони отримають тільки після прийняття Верховною Радою закону про впорядкування паркування.