fbpx
Basic Group

ЕНЕРГОСХОВИЩЕ TESLA В АВСТРАЛІЇ ЗА КІЛЬКА ДНІВ ПРИНЕСЛО $ 800 ТИСЯЧ ПРИБУТКУ

1 грудня 2017 в Австралії було запущено найбільше в світі енергосховище. Побудувати його в 100-денний термін зобов’язався засновник компанії Tesla Ілон Маск. Уже через кілька днів експлуатації енергосховище показало свою ефективність і принесло компанії Neon 1 млн австралійських доларів (або 800 000 доларів США) прибутку.
 
Станція вперше продемонструвала свої можливості 14 грудня під час збою на місцевій вугільної електростанції. Найбільша акумуляторна система має ємність 129 МВт-год енергії і потужність 100 МВт. Зараз 70 МВт і 39 МВт-год зарезервовані державою на випадок непередбаченої ситуації. Рештою 30 МВт і 90 МВт-год управляє компанія Neoеn, яка є власником сховища і може розпоряджатися енергією на свій розсуд, наприклад продавати. Це компанія і зробила. За даними Renew Economy, 18 і 19 січня Neoеn продавала електроенергію по 14 000 місцевих доларів за 1 МВт-год і за два дні, поки акумулятори працювали на повну потужність, компанії вдалося реалізувати енергії на мільйон.
 
Нова система від Tesla є частиною плану щодо вирішення проблеми енергопостачання в Південній Австралії, жителі якої за останні роки постраждали від постійних стрибків напруги і відключень. При цьому країна є одним з лідерів з відновлюваної енергії. І наявність ефективного способу зберігати таку енергію робить її дешевшою.