fbpx
Basic Group

ДОСЛІДНИКИ ПОЦІКАВИЛИСЯ, ЯКИЙ РОЗМІР ЕКРАНУ СМАРТФОНА Є ІДЕАЛЬНИМ ДЛЯ КОРИСТУВАЧІВ

66

Дослідження, проведене аналітиками компанії Strategy Analytics, показало, що користувачі з США і Європи найчастіше купують смартфони, розмір екрану яких становить від 5,0 до 5,3 дюйма.

Дані ґрунтуються на результатах опитування, що проводилося в першій половині 2016 року. Як виявилося, що, як і в 2015-му, половина респондентів виявляють інтерес до телефонів, дисплей яких є не більшим у порівнянні з наявним в даний момент апаратом.

З’ясувалося, що бажання отримати великорозмірний смартфон частіше зустрічається серед чоловіків, ніж серед жінок. Крім того, «розумні» телефони з великим дисплеєм частіше купують прихильники операційної системи Android, ніж шанувальники iPhone.

Дослідники встановили, що власники апаратів з великим екраном зазвичай більше задоволені своїм смартфоном, ніж користувачі пристроїв не надто великого розміру.

Додамо, що в четвертому кварталі минулого року, за оцінками фахівців, кількість смартфонів у світовому масштабі досягла 428,5 мільйона штук, що на 7% більше, ніж роком раніше. За підсумками всього ж минулого року було випущено 1,47 мільярдів телефонів.