fbpx
Basic Group

В BOSTON DYNAMICS НАВЧИЛИ РОБОТА ОСНОВАМ ПАРКУРУ

Робототехнічна компанія Boston Dynamics, недавно продана холдингом Alphabet японської телекомунікаційної медіакорпорації SoftBank Group Corp, опублікувала в Мережі відео з демонстрацією нових навичок її робота Atlas.
 
Хоча в минулому деякі моделі інших роботів вже демонстрували сальто, робот Atlas ніколи не був помічений у виконанні такої вправи.
 
У відеоролику демонструється вміння робота виконувати стрибки на платформу, розвертатися в стрибку на 180 ° і стабілізувати становище, а також стрибати з платформи на платформу. Кульмінаційним моментом демонстрації є виконання роботом Atlas зворотного сальто, після чого він переможно піднімає вгору «руки». Також у відео показано, що не всі спроби були вдалими – траплялися і падіння при виконанні сальто. У будь-якому випадку, спритність робота при виконанні стрибків і сальто вражає. За короткий час відеоролик набрав більше 1,6 млн переглядів.
 
Alphabet придбала Boston Dynamics і кілька інших робототехнічних компаній в 2013 році. У червні 2017 року Boston Dynamics і робототехнічна група Schaft були продані підрозділу Softbank. Умови угоди не розголошуються. Робототехніку в Alphabet визнали непрофільним напрямком, відмова від якої дозволить оптимізувати витрати.