fbpx
Basic Group

В УКРАЇНІ ТЕСТУЮТЬ ДОДАТОК ДЛЯ ПРИСКОРЕННЯ РОЗСЛІДУВАННЯ ПЛАТІЖНИХ ЗЛОЧИНІВ

42 (1)

 
Кіберполіція та українські банки тестують новий веб-додаток, який прискорює розслідування платіжних злочинів. Веб-додаток CrimeCheckOnline, розроблений Українською міжбанківською Асоціацією членів платіжних систем ЕМА спільно з Департаментом кіберполіції НПУ в рамках Національної програми сприяння безпеці електронних платежів і карткових розрахунків SafeCard, націлений в першу чергу на скорочення часу на виявлення карткових рахунків, які використовуються зловмисниками для шахрайських цілей.
 
CrimeCheckOnline дозволить правоохоронцям як мінімум в два рази швидше визначати рахунки, на які злочинці переказують вкрадені з карток гроші; визначати місце скоєння злочину, а також автоматично встановлювати, в який саме банк надійшли вкрадені кошти з метою скорочення часу на виявлення місця скоєння злочину.
 
З 12 червня 2017 року система знаходиться в пілотній експлуатації і використовується банками-членами ЕМА і співробітниками кіберполіції. На даний момент до CrimeCheckOnline підключені 24 співробітника кіберполіції з 14 областей України. За останні два місяці пілотної експлуатації в веб-додаток надійшла інформація з 2247 зверненнь потерпілих. В цілому 23 банки обробили звернення і надали дані в CrimeCheckOnline.