fbpx
Basic Group

В УКРАЇНІ ЗАПУСТИЛИ БЕЗКОШТОВНУ ОНЛАЙН-БАЗУ ДЛЯ ДОСЛІДЖЕННЯ РОДОВОДУ

77
Вчора у вільному доступі почала роботу найбільша онлайн-база жителів території України, які народилися в період між 1650 і 1920 роками, Pra.in.ua . Сайт дозволяє не тільки уточнити дані про своїх родичів, але і дає можливість побудувати генеалогічне дерево своєї родини.
 
Станом на червень 2017 року база проекту налічує 2,5 млн осіб, при цьому план розвитку проекту передбачає, що до початку 2018 року, року вона зросте до 3 млн осіб, а в 2019 році досягне 4 млн осіб. Доступ до бази є безкоштовним, а всі витрати на створення порталу, його адміністрування, технічну підтримку, розвиток, роботи з індексації документів і наповнення бази даних здійснюються виключно за рахунок пожертвувань з боку користувачів сайту.
 
Пошук можна здійснювати за прізвищем, при цьому також відзначаючи діапазон дат народження і смерті осіб. Другий спосіб пошуку – за географічним принципом, що зручно, коли людина знає тільки місцевість, де жили його давні родичі. Таким чином користувач може переглянути наявні списки жителів того чи іншого населеного пункту.
 
На сайті є можливість зареєструватися і створити власний профіль, після чого користувач зможе сформувати власне родове дерево. Можна вибрати свій родовід на карті, а також підключати різноманітну статистику для її аналізу.
 
Є можливість візуалізації сімейного дерева на мапі з позначенням зон, де була найбільша концентрація родичів. Також, через особистий кабінет користувача буде можливість додавати документи в своєму сімейному дереві.