fbpx
Basic Group

Вчені довели: гаджети шкідливі для школярів

Best-mobile-phones
Американські психологи поділилися результатами дослідження: вони стверджують, що гаджети негативно впливають на виконання школярами домашніх завдань. Такі висновки були озвучені на конференції Академії американських педіатрів в Сан-Франциско.

Стефані Рюстов з Браунівського університету заявила, що чим активніше діти взаємодіють з цифровими пристроями, тим менше вони успішні. Крім того, через гаджети діти гірше зберігають самовладання, не так активно прагнуть пізнати нове, погіршується їх цілеспрямованість.

Рюстов і її колеги прийшли до таких висновків, проаналізувавши дані національних служб охорони здоров’я США за 2011-2012 рр. У дослідженнях брали участь понад 64 тис. американських дітей у віці від 6 до 17 років, відомості збиралися на основі відгуків батьків.
Фахівці встановили, що діти можуть витрачати шосту частину дня на такі захоплення. Ігри та телешоу знижують ймовірність успішного виконання дитиною домашнього завдання. Діти, які проводили 4-6 годин в день з гаджетами в руках, робили домашнє завдання вдвічі рідше, ніж ті, хто грав до 2 годин в день.

Крім того, гаджети робили дітей нездатними доводити справу до кінця і нетерплячими.

Вчені заявляють: використання дітьми гаджетів варто обмежити

Це не означає, що потрібно зовсім забрати пристрої у дітей – у всьому варто прагнути до «золотої середини».