fbpx
Basic Group

ВЛАДА НІМЕЧЧИНИ ЗАКЛИКАЛА БАТЬКІВ ЗНИЩУВАТИ СМАРТ-ГОДИННИКИ ЇХНІХ ДІТЕЙ

61 (1)
Федеральне мережеве агентство Німеччини заборонило продаж смарт-годинників, орієнтованих на дітей. Як аргумент наводиться той факт, що ці пристрої можуть бути використані для шпигунства. Більш того, телекомунікаційний регулятор також настійно рекомендує батькам дітей, у яких вже є «розумний» годинник, скоріше позбутися від нього.
 
Заборона німецького агентства була озвучена під час доповіді Європейської організації споживачів, в якій йшлося про те, що більшість дитячих смарт-годинників з GPS-модулем має безліч недоліків в плані безпеки, тому вони уразливі для хакерів. Зловмисник може використовувати мікрофон і камеру для запису розмов або підмінити розташування пристрою, щоб обдурити батька, який стежить за своєю дитиною.
 
Йохен Хоманн, президент Федерального мережевого агентства Німеччини, зазначив, що такі пристрої слід розглядати як несанкціоновану передавальну систему. Він також заявив, що деякі батьки використовували смарт-годинник для стеження за роботою вчителів у класі, що суперечить німецькому законодавству: запис або прослуховування приватної розмови заборонені без дозволу всіх людей, що беруть участь у ній.